Ostrava láká stále více exkluzivních značek a obchodů

Ostrava láká stále více exkluzivních značek a obchodů - nejvíce jich míří do OC Forum Nová Karolina

Ostrava, 5. září 2017

Barbour, La Chinata, Tonak, Czech Brands, iStores… To jsou jen některé unikátní značky a koncepty, které za poslední půlrok otevřely prodejny v ostravském obchodním a zábavním centru Forum Nová Karolina. Díky vzrůstající návštěvnosti, která byla za první pololetí 2017 v meziročním srovnání o další 4 % vyšší, jedinečnému mixu nájemců či vyhledávanému food-courtu se ostravské centrum stalo cílem mnoha novátorských a exkluzivních značek.

Obchodní centra stále více směrují k přídomku společenská či zábavní. My zatraktivňujeme skladbu nájemců a podmínky pro návštěvníky včetně živých akcí, nájemci zlepšují služby i nabízené produkty. Znát je to například na našem food-courtu, který patří k nejúspěšnějším nejen v rámci Moravskoslezského kraje. Tedy vycházíme vstříc i návštěvníkům, kteří k nám nemíří výhradně za nákupy,“ říká Tomáš Lučan, marketingový manažer OC Forum Nová Karolina.

Nová jména nájemců ilustrují i další trend: Ostrava a okolí postupně bohatne. A obchodníci se již nebojí expandovat nebo otevírat své vůbec první pobočky právě zde. Důležitý je i posun vnímání obchodníků: velmi často se soustředí na zážitek a služby. Zákazníci si tak odnášejí pozitivní dojmy bez ohledu na to, zda nakoupili.

Nedávno otevřené prodejny v ostravském OC Forum Nová Karolina získaly mnohá nej. Například věhlasný tuzemský výrobce klobouků Tonak zde otevřel svoji úplně první prodejnu, která je v České republice situovaná do obchodního centra. Od 14. srpna tak návštěvníci mohou vybírat z širokého spektra pokrývek hlavy – od klasických slamáků, přes trendy kloboučky, až po neotřelé barety či buřinky.

Nejen pro gourmety a milovníky extra panenského olivového oleje ve všech jeho podobách otevřela v Ostravě obchod vyhledávaná španělská značka La Chinata. A jedná se o teprve druhou pobočku v České republice. Vedle tradičních produktů ze španělských oliv zde příchozí mohou vybírat z široké nabídky přírodní kosmetiky netestované na zvířatech, delikates v bio kvalitě nebo veganských pochutin či dekoru do domácnosti.

Tradiční britská značka Barbour se proslavila svými kvalitními povoskovanými bundami a oblibou u britské královské rodiny. V březnu zpřístupnila jednu z prvních samostatných prodejen a vůbec první mimo Prahu právě v OC Forum Nová Karolina.

Velkou událostí byl červnový opening rekonstruované prodejny iStores Apple Premium Reseller. V červnu letošního roku došlo k jeho relokaci v rámci centra a expanzi - s plochou téměř 200 čtverečných metrů jde o největší iStores prodejnu v České republice.

Zejména mladším návštěvníkům je ušitý na míru multibrandový obchod s autorskou módou a módními doplňky od nejlepších českých designérů, Czech Brands. Vedle trendy dřevěných hodinek a motýlků nabízí také originální módní kousky, ručně vyráběné šperky, kabelky a další doplňky.

Rekonstrukcí prošla a v srpnu přivítala zákazníky na novém místě centra prodejna Terranova. Relokace a opětovné otevření začátkem září čeká i Pietro Filipi.

Na podzim letošního roku se ve FNK představí další dvě prémiové značky: v polovině září otevře prestižní butik s módními doplňky, španělský TOUS. Jeho tváří je známá česká modelka Simona Krainová. O dva měsíce později pak centrum přivítá další vyhledávaný brand - Le Premier, současně se značkou kvalitních bot Loake.

Nenechte si nic ujítSledujte nás na sociálních sítích.